GOOD EVENING
Today is 17.8.2018
The time is 19:49

Dr. Encho Stoyanov

specialist in sports medicine

MAKE ANAPPOINTMENT

FootBalance медицинска концепция

Медицинската концепция на FootBalance отваря напред нов път за медицинските специалисти за да може да предложат по-достъпни грижи за пациентите страдащи от проблеми по ходилата и свързаните с това състояния.

FootBalance представя нов, надежден, бърз и достъпен метод за провеждане на индивидуален анализ на долните крайниц и за изработка на индивидуални ортопедични стелки. Нашият иновативен метод позволява бързо и коректно моделиране на стелките директно върху ходилото на пациента без да се използва изискващият доста време метод на отливките. Размера, големината, формата се модифицират на място, по време на първото ви посещение при лекаря, спестявайки ви много ценно време и увеличавайки вашето удовлетворение. Нашите стелки подпомагат, вместо да възпрепятстват функциите на ходилото ви. Така се предоставят по-добри грижи за пациента. Различни нива на твърдост, устойчивост и омекотяване са налични, заедно с редица допълнителни корекции които могат да се изработят. Тези възможности ни позволяват бързо и много точно да се изработят вашите стелки и чехли, съобразени с вашите индивидуални нужди и проблеми по ходилата ви. Изработени по този начин стелките и чехлите са 100% индивидуални и само за вас. Те са толкова уникални, колкото сте Вие самите. Нашата грижа са вашите индивидуални потребности. Благодарение на нашият нов бързооформящ метод вие може да се наслаждавате на по-малко болка и повече движение. Какво по-добро от това?

FootBalance медицински продукти


M-2230 сини M-2230 сини – това са умерено леки с твърда упора, подходящи за почти всички видове ходила, обувки и активности. Комфортни за работа, спорт, свободно време, с антибактериално покритие. Могат да бъдат допълнени с целият набор корекции според проблемът ви. Идеални за повечето видове ходила, за всекидневна употреба, за активен спорт.

M-3330 зелени M-3330 зелени – създадени за тези, които се нуждаят от по-високо ниво подкрепа на ходилото. Комбинират високата абсорбция на сътресенията при вървене и спорт със здрава сърцевина. Най-добрият избор за свърх пронация и широки ходила. Покрити с антибактериално покритие. Комбинират се идеално с всички видове допълнителни корекции според проблемът ви. Ползи- допълнителен стабилен комфорт заедно с висока шок абсорбция. Подходящи за всекидневна употреба и за активен спорт. Перфектни за тежка свръхпронация, широки ходила, тежки натоварвания.

M-1220 розови M-1220 розови – тясни и тънки, създадени за тесни ходила, добре омекотяващи, компактни, нископрофилни. Подходящи там където тънки стелки са нужни, като тънки обувки, тясни обувки или по-тесни ходила. Може да се изработят с всички видове допълнителни корекции според проблемът ви. Предимства- здрави, за тесни обувки, подходящи както за спорт така и за ежедневна употреба. Перфектни за тесни ходила, тесни обувки, повечето видове ходила.

Стелки при диабетно ходило

Този вид стелки са за хора с диабетно ходило. Те осигуряват нужният комфорт на ходилото при употребата им в широки обувки с достатъчно обем. Имат специално покритие и неувреждащи ходилото ръбове. Антибактериалното покритие е меко и намалява болката и риска от появата на диабетни разязвявания.

  • изработват се от лек имек комфортен материал  с  хипоалергично покритие
  • придават здравина и стабилност
  • комфортни в областа на петата

Стелки при метатарзалгия

Стелки при метатарзалгия

Метатарзалгия при носене на обувки с високи токове.

Тази болка в ходилото се появява много често при жени носещи обувки с високи токове. Тесните обувки в предната си част притискат главичките на ходилните кости и връзките на ставите на тези кости с фалангите. Около 85% от жените носещи такива обувки имат оплаквания в областта на “възглавничката“ на ходилото наречени метатарзалгия. Като допълнение, носенето на обувки на висок ток пренася тежестта на тялото в предната част на ходилото, предизвиквайки болки в тази област. Решението за този проблем за жените обичащи да носят такива обувки е изработването на специални стелки, които:

  • омекотяват стъпването
  • създават комфорт на костите на ходилото
  • подсилват средно задната част на ходилото
  • имат антибактериално и антигъбично покритие

Стелки при разлика в дължината на долните крайници получаваща се при гонартроза, коксатроза, смяна на глезенна, колянна, тазобедрена става.

Стелки при ходило с висок свод ( конско ходило)