ЗА НАС2018-12-26T07:38:00+00:00

За Нас

Д-р Енчо Стоянов, специалист по спортна медицина.

Нашите Умения

От 2010 до средата на 2013 година търсейки своето професионално развитие д-р Стоянов прекарва в Норич и Норфолк Университетска болница гр. Норич, Великобритания в отделението по Ревматология и Спешна медицина събирайки безценен опит и поддържайки след дипломното си обучение. Член е на четирите най-големи асоциации по спортна медицина в света. Интереси развива в следните области – лазер терапия, неинвазивни методи на изследване в спортната медицина.

ЗАПАЗИ ЧАС

За Нас

Д-р Енчо Стоянов завършва медицинското си образование в Тракийски университет гр. Стара Загора през 1997г. Няколко месеца след това започва работа в Медицински център по спортна медицина и рехабилитация на стадион “Черноморец“ гр. Бургас където има възможността да придобие безценен опит във всички аспекти на спортната медицина- от скрининговите изследвания на професионалните атлети до профилактиката и лечението на най-честите спортни травми и заболявания на мускулно скелетната система.През 2001год. поема пътя на изцяло частната медицинска практика и започва своята специализация по спортна медицина в Медицински университет гр.София. По време на специализацията работи в Национален център по спортна медицина и рехабилитация Дианабад, гр. София. Покойният вече проф. Д-р Димитър Шойлев е негов научен ръководител по време на цялото му обучение.

Енчо бързо се вписва в спортният свят и отдава 2 години от кариерата си като лекар на Професионален футболен клуб “Нефтохимик“ гр. Бургас от 2001 до 2003год.С този отбор достигат до първото място в класирането и играят в Евротурнирите.

От 2001 до 2007год е лекар на Колоездачен клуб “Понс“ гр. Бургас и Колоездачен клуб “Несебър“ гр. Несебър.

През 2004 година получава покана да бъде лекар на националният отбор по футбол юноши- различна възрастова група и така новото му работно място е на Националният стадион “Васил Левски“ гр. София. Само няколко месеца след това той е поканен от Българска Федерация по биатлон да бъде лекар на българският националният отбор по биатлон мъже, жени и юноши.

Енчо не се колебае и за минута и веднага заработва в професионалният спортен елит. С българският национален отбор по биатлон се включва към олимпийската подготовката на отбора за участието му в Зимните Олимпийски Игри в Торино през 2006 г.

След края на олимпийският цикъл Енчо е поканен за лекар на Професионален баскетболен клуб “ЦСКА“  АД 1948 гр. София мъже и жени.Бурни, драматични победи, бляскави постижения при мъжкият и женският баскетболен отбор. С женският отбор спечелват Адриатическата купа и две години под ред са Републикански шампиони. С мъжкият отбор- безспорни фаворити.

Двата отбора рухват изведнъж и Енчо е поканен от Българска федерация по волейбол като лекар на националният отбор по волейбол мъже, където се грижи за подготовката на отбора за Световна Купа 2007 и Европейско първенство.

От 2007год е лекар в Българска национална карате-киокушин федерация и Българска национална Муай-Тай федерация където се включва в подготовката на състезателите за световното първенство по Муай Тай в гр.Бусан Южна Корея.

През 2008год.  Енчо отново е лекар на българският националният отбор по биатлон мъже, жени и юноши за подготовката и последващото участие в седемте Световните купи  и Световното първенство.

От 2009-2010год е лекар на Волейболен клуб “ЛукОйл“  мъже гр.Бургас и Баскетболен клуб “ЛукОйл“   жени гр. Бургас.

След приключване на ангажиментите си с Българска федерация по биатлон през 2008год. Енчо създава и ръководи своята малка частна клиника Physio Sportiva в гр.Бургас където работи със състезатели от различни видове спорт (борба-класически и свободен стил, лека атлетика, бокс, плуване, бойни изкуства, художествена гимнастика, бодибилдинг, тенис, хандбал)и много пациенти със заболявания на опорно-двигателната система.

От 2010 до средата на 2013год търсейки своето професионално развитие Енчо прекарва в Норич и Норфолк Университетска болница гр. Норич, Великобритания в отделението по Ревматология и Спешна медицина събирайки безценен опит и поддържайки след дипломното си обучение. Членува в четирите най-големи асоциации по спортна медицина в света.

Интереси

Регенеративна медицина, лазер терапия, ултразвуково изследване на мускулно скелетната система, функционална диагностика и кардиология в спортната медицина, биостимулиране и възстановяване на елитни сътезатели.

ПАЦИЕНТИТЕ ЗА НАС

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Може да използвате формата, ако желаете да направите запитване.